diumenge, 16 de juny del 2013

Què és l'acompanyament de referència?

La idea de l'acompanyant, vol ser una figura informal, un recurs dedicat a l'assitència en situacions de crisis o emergència. Un educador que entra en la vida del jove i treballa a nivell vivencial, segons les necessitats del moment present.  I si és el cas, és fa una derivació a un altre professional (psicòleg, pedagog...)

No és una relació d'igualtat, ni d'amistat, sinó que hi ha un protocol marcat perquè el jove pugui trobar un espai d'autonomia, i enfoqui la seva vida amb una figura que el pugui guiar i orientar. 


Creiem molt important aquesta figura, ja que molt joves i adolescents, estan cansats del psicòleg convencional i les teràpies formals, que molt sovint no han trobat resultat. 

L'acompanyant fa una primera avaluació sobre les demandes i necessitats de cada cas. Marcant una línia d'intervenció i fent un projecte adaptat a la situació personal del demandant.


L’objectiu central és oferir recursos perquè puguin desenvolupar-se i créixer amb uns hàbits sans. Protegir, informar i orientar perquè prenguin decisions amb llibertat i responsabilitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada